Wednesday, January 7, 2009

Sepetang Di Bandaraya Kuala Lumpur

Sempat jugak fish jalan jalan kat Bandaraya Kuala Lumpur, ibu negara Malaysia. Saje nak tenangkan fikiran melihat keindahan bandaraya kuala lumpur waktu petang. Walaupun pesat dengan pembangunan, ada beberapa tempat menarik yg dapat menenangkan sesiapa sahaja yang menikmati landskap hutan batu kota metropolitan Kuala Lumpur (terasa macam mengacara rancangan la pulak). Bagi fish suasana petang di Kuala Lumpur Cukup mendamaikan kalau kena pada tempat dan keadaannya

kenderaan rasmi fish kat Bandaraya Kuala Lumpur...siap ngan driver skali

Menara CIMB yang masih belum berpenghuni

Dibawah stesen Bandaraya....sungai kelang mengalir sepi, suram dan muram setelah dicemari

dihujungnya, pertembungan sungai kelang dan sungai gombak....tenang mengalir dicelah celah kota batu

Suasana tenang dan damai sekitar Masjid Jamek

Penat jalan jalan kat Bandaraya Kuala Lumpur, fish singgah makan kat restoran melayu. Ada jugak menyediakan makanan ala ala cina. trus fish order chee cheong fun ngan air green apple kasturi. Hilang dahaga

chee cheong fun

green apple kasturi (apple hijau blend dengan limau kasturi dalam bahasa melayunye)

tak leh lawan chee cheong fun Teluk Intan......tapi boleh la

7 comments:

Josh said...

Waaaa, ada chee cheong fun. I love it too, tapi tak suka sauce dia yang manis tu.

Next time try chee cheong fun Hong Kong style pulak, berinti udang, beeesssttt!

eQbalzack said...

sepetang di KL...cuba ambik gambor se'pagi' di KL...hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

salam singgah ke blog abang ikan....

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

Fish said...

Josh - nanti fish cuba, ada hong kong style gak ke?

Abg Eq - jangan cabar fish, nanti akan muncul sepagi di KL

Yanie - Sila2 jgn malu malu

eQbalzack said...

ok...abg eq tunggu entry tu...

p/s: tgh masak ikan sebarau masak masam manis..hehe

Fish said...

habis la kaum kerabat fish kena masak.....huhuhuhuhu

:: Bu Boyz :: said...

oMG... the kasturi apple make me droolin' babe haha