Tuesday, January 13, 2009

Merawat Luka Terpendam


sukar untuk ditafsirkan hati ini luar ceria, dalam bergelora

mungkinkah ada sinar cinta lagi untukku.....

Dah lama fish nak masukkan entry ni tapi tak berkesempatan sibuk skit minggu ni. Ni pun dah lama tak update blog ni. Lagi pun rasanya dah cukup lama fish simpan cerita ni dan ada diantara kawan fish yang masih tak tahu status fish dengan "sidia". Apa pun fish dah tak ada apa apa hubungan lagi dengan "sidia". Walaupun hati masih sayang....tapi kehidupan tetap fish kena diteruskan. 5 tahun yang penuh dengan kenangan dan penuh dengan dugaan sekelip mata berkahir. Mungkin dah sampai masanya untuk fish baiki kelemahan diri fish. Fish terima seadanya apa yang telah berlaku.

Terima kasih atas cinta yang telah fish rasa dan terima kasih atas kasih sayang yang fish dapat selama ni. Terima kasih juga fish ucapkan pada kengkawan yang tahu keadaan fish skrg ni dan tak lupa juga pada beberapa org sahabat fish atas bantuan dan sokongan. Jutaan maaf fish pohon andai ada salah dan silap fish selama ini. Bukan fish nak meraih simpati. Fish tak pasti sejauh mana fish mampu bertahan dengan situasi sekarang ni dalam keadaan fish yang masih "Merawat Luka Yang Terpendam"

Merawat luka yang terpendam
Kesannya masih berdarah
Hendak ku tangiskan tiada pedih
Yang telah terjadi padaku
Pasrah aku terima

Kau hujankan penghinaan
Aku renjis kesabaran
Aku curah pertanyaan
Adakah bahagia
Nanti akan menyingkir hiba

Dalam ribut ada hina
Dalam tenang ada sabar
Dalam tangis sendirian

Berkemungkinankan bahagia
Nanti akan menyusur tiba
Bukan ku mengundang bencana
Juga tak ku menabur dosa

Tak dapat dinafi kebetulan
Dugaan menimpa diriku
Rela aku terima

11 comments:

eddie said...

sabar la ye fish..
ikan kat laut tu bkn sekor..
yg dah lepas tu biarkan lah..
bukak buku baru..
jdkan peristiwa lalu sbg batu loncatan utk hari ini dan masa depan..
walaupun x tau sejauh mana perjalanan kita, tp we have 2 try our best 4 tomorrow..
ape pun.. sabar ye..
wish u gd luck.. hehehe...

fahmi latiff said...

sabar la ....
ujian... mungkin tuhan nak bagi kat kau yg lagi lawa dan soleh...:)

RIZAL said...

dugaan hidup.
truskn maju ke hadapan!
haiyak..

Fish said...

Terima kasih eddie, fahmi n rizal...

Anak Jawa said...

masa zmn2 sekolah dulu cheq penah jd ahli PBSM. bab2 merawat luka ni reti gak ler sikit2...

~ mati lerrrrrr. hehehehe

Josh said...

In every dark cloud, there's a silver lining. In times when you're down, there's hope.

Be strong brother.

arep said...

owh masih luka lagi ke? ermmm first love ke darling? hope u can handle it wisely and be composed.

xoxo
arep

eQbalzack said...

merawat luka....hmmm...klinik kan byk fish..hehe

Mencari Sinar Bahagia @ Tommy said...

Well...Let the past be a lesson for you,Fish..I have gone thru more difficult stage than you..BUT life goes on although it is hurting...

Take care..:)

skatype said...

adakah luka 2 disebabkan oleh insan yang aku knali???

Fish said...

tak la bob.....citer lama...huuhuhuhu