Monday, February 2, 2009

Cuti Cuti Malaysia

Banyak yang berlaku masa cuti hari tu. Kebetulan haru sabtu lepas fish tak keje. So plan nak pergi PD fish ubah ke hari ahad. Hari sabtu fish jadi sukarelawan (bukan sukarelawati atau bukan sesuka hati) untuk tolong salah seorang staff kat opis fish memasak untuk kenduri tahlil arwah anakandanya yang kedua yang telah pulang ke Rahmatullah pada selasa yang lepas. So fish pepagi dah keluar dari umah seawal pagi nak tolong apa yang patut.....so ni lah yang fish masak untuk kenduri tahlil sabtu lepas (gulai kawah daging dan kentang, masak lemak cili pai nenas dengan ikan kering, acar nenas dan timun dan ada 2-3 menu lagi yg tak dapat nak ambik gambar sebab penat sangat)

gulai kawah daging dan kentang (untuk 150 org makan)

masak lemak cili api nenas dengan ikan kering

Malam plak fish keluar lagi sebab nak tengok wayang dengan kawan fish kat TGV KLCC. Dapat tiket free so pegi je la tengok kat TGV....thanks Eina for the free ticket

tak ada mood nak ambik gambar kat TGV sbb letih sangat

Ahad pukul 9 pagi fish naik komuter ke Seremban sebab dah lama plan nak bercuti so pegi la sorang ke PD. Dah banyak perubahan kat sini. Fish stay kat Bourgenvilla Resort, PD. Teluk Kemang sesak sangat so fish cari tempat yang agak terpencil dan tak ramai orang. Pantai dia landai tak macam teluk kemang........tenang je kat sini...dapat la bercuti. walaupun sehari fish puassssss.........

damai dan tenang kat sini

pemandangan dari Bourgenvilla Resort, PD

muka letih sebab baru sampai, terpaksa snap sendiri sbb dtg sorang

berjaya jugak menapak kat PD ni.......puasssssssssssssssss

7 comments:

shake said...

boleh arr nanti i tempah dengan fish jadi tukang gulai bila i buat bekwoh tahlil nanti..huhu

alhaqimi said...

huh. cuti kat pd tak ajak...

arep said...

whoaaa... pandai masak gulai kawah ya... kewl.. i kawin nanti i ajak u masak..

btw.. kenapa cuti sorang2?

Fish said...

shake > boleh tapi sediakan barang2nya...termasuk penginapan 2 ari 1 malam untuk fish

alhaqimi > nanti fish ajak qimi....gi langkawi ke...fish ada voucher yang blom di tebus...heheheheh 3D 2N...nak ikut?

arep > cakap je bila nak kawen....nanti fish tolong....(tolong tengok je...huhuhuhuu)

ZaMj said...

best fish jalan sorang2...hehehehehe aku takmampu nak lakukan begitu..kalau ke mana-mana kena ngan shbt2...sebab dah terbiasa berdua....amik masa...

Fish said...

zamj > bak kata acha septriasa....berdua lebih baik

Beruang Madu said...

motif?? gi cuti sengsorang... kat PD pulak tu tempat jin bertendang kat sana?? motif motif??