Monday, March 2, 2009

Tiada Batasan Sayang


"Tanya pada diri sendiri apa yang kita mahukan"

"Tanya pada diri mengapa harus ada simpati"

"Tanya pada diri mengapa begitu ukar melupakan"

"Tanya pada hati masihkah ada sekelumit cinta untuk dirinya"

"Tanya pada hati masihkah ada secebis sayang untuknya"

"Tanya pada hati haruskah berdiam diri..."


"Malam ini janggal ku rasakan
Sendiri melalui detik yang sedih perit sekali
Pertama kali bagi ku hitung bintang seorang diri
Dan pertama kali jua maruah ini di persenda
Oleh insan yang ku cinta oleh insan yang ku sayang
Kini bermusuhan......."

"Jika ku imbas kisah lama semua nya indah semua
Pernah jua kau menangis bila aku menduga mu
Kuat nya kasih mu pada aku di ketika itu..."

"Kau menyinta kerna apa
Kau menyayang ada makna
Kau berubah ada penyebab nya......."

"Walau apa sekali pun yang terjadi, perasaan sayang tetap ada cuma tak nampak oleh mata kasar hanya mata hati yang berkata kata. Tenangkanlah hati, fikirkan jalan terbaik untuk menghadapi sebarang situasi. Kewarasan boleh tergugat jika kita tidak berfikir dengan bijak, bangun dan oraklah langkah demi kebahagian sendiri. Jangan mengalah kerana sayang tiada batasannya....."

9 comments:

arep said...

sukar kan melupakan orang yang kita sayang .... itulah hakikat.. utk jatuh cinta mungkin sesaat.. melupakan cinta... mengambil masa...

tabah lah...

skatype said...

org yg kiter syg akn kmbli..
pcyalah..

tuchin said...

word of advise, that's been keeping me going. works 4 me dont know for others
'~try to lOve what you have.. dont try to have what you lOve ~'

harrie_boy said...

To love someone is to love until it hurts...sayangilah apa yang ada...

Murni said...

cintai YG menyintaI...

eddie said...

ooppss.. tertag abg lak.. hehehe..

ZaMj said...

terima kasih...kerana jawapan ada di dalam hati..dalam sekali "Tiada Batasan Sayang" ni....

lelakiterindah said...

bro, posting TIADA BATASAN SAYANG make me thinking bout this real world lah, nak minta izin copy to my blog agar bisa di shared, its so true lah!

Anonymous said...

walau apa pun terjadi antara kami berdua... tiada mahkamah d dunia yg adil untuk menghukum kami berdua...